Stary magazyn zamienił się w loft z wewnętrznym dziedzińcem i szklanym dachem

Stary magazyn zamienił się w loft z wewnętrznym dziedzińcem i szklanym dachem
Allen and Betty Harper
Zespół Autorów
Allen and Betty Harper
Rodzina Ze Złotymi Rękami
Ocena:
5

3 000 stóp kwadratowych na najwyższym piętrze i dach starego kawioru w Nowym Jorku zostały niedawno przekształcone w bardzo elegancki i bardzo interesujący dom dla nowych właścicieli. Budynek został wybudowany w 1884 roku i choć miał swój urok, potrzebował dużej transformacji, jeśli miał służyć jako przestrzeń mieszkalna. Projekt został przeprowadzony przez Andrew Franz, firmę założoną w 2003 roku, która uważa, że ​​"projekt powinien inspirować, zachęcać, uzupełniać i świętować nasze życie" - pomysł, który pięknie przełożył się na projekt, który naprawdę się wyróżnia.

Ich filozofia znalezienia prostych i eleganckich rozwiązań dla złożonych pomysłów pozwoliła architektom wymyślić takie cechy, jak rozsuwany szklany dach i zagłębiony wewnętrzny dziedziniec, które służą jako punkt odniesienia dla nowego projektu loftu magazynowego. W mieszkaniu są teraz duże i otwarte strefy rozrywki, które łączą stare i nowe elementy w harmonijną i płynną kompozycję. Połączenie wewnątrz-na zewnątrz jest płynne i płynne dzięki głównym elementom opisanym powyżej.

Projekt powinien inspirować, zachęcać, uzupełniać i świętować nasze życie. Powinno służyć naszym dziedzictwem i naszym relacjom z otoczeniem.

Zespół wykorzystał nowoczesne materiały w połączeniu z odrestaurowanymi lub regenerowanymi. Na przykład, stare belki dachowe zostały przekształcone w stopnie i podesty na niestandardowe stalowe schody, które są teraz częścią wystroju wnętrza.

Strefa towarzyska obejmuje część wypoczynkową, kuchnię i jadalnię. Jest to dwupoziomowa przestrzeń z odsłoniętymi belkami stropowymi, odsłoniętymi ceglanymi ścianami, dużymi drewnianymi belkami i wiszącymi kulistymi żyrandolami, które nadają wystrojowi elegancji. Klatka schodowa łączy tę strefę z wewnętrznym dziedzińcem.

Jadalnia jest zdefiniowana przez zielono-niebieski dywan, który pasuje do sofy w części wypoczynkowej. Jest wyposażony w prosty stół z owalnym blatem i zestawem klasycznych pasujących krzeseł. Wisząca lampa wisząca ma nieco industrialnego charakteru, chociaż jest naprawdę wdzięczna, a nawet futurystyczna w pewnym sensie.

Kuchnia jest ozdobiona jasnymi odcieniami czerwonych i złotych akcentów w postaci trzech wiszących opraw oświetleniowych wiszących nad wyspą, która również pełni funkcję baru. To trochę nowoczesne, nieco rustykalne, a nawet trochę steampunk.

WięcejINSPIRATION
  • Stary magazyn zamienił się w przytulny strych
  • Rezydencja Leśna z Drewnianą I Szklaną Muszlą I Zielonym Dachem
  • Dwupoziomowy penthouse z tarasem na dachu otrzymuje graficzne przeprojektowanie

Oprócz dobrego wyglądu, kuchnia dodaje również ekologiczną stronę mieszkania, z energooszczędnymi urządzeniami. Można to również powiedzieć o reszcie pomieszczeń.

Pokoje są przytulne i przestronne, określone przez te same ceglane ściany widoczne w strefie społecznej. Ich wystrój wnętrz jest eklektyczny, mieszając stare i nowe, różnorodne tekstury, wykończenia i materiały w bardzo przyjemny sposób.

Ich łazienki są efektowne i eleganckie, z ciepłym i przyjemnym oświetleniem akcentującym, proste i klasyczne funkcje i ściany z teksturą. Ciemne kolory zapewniają przytulną i intymną atmosferę, niekoniecznie sprawiając, że przestrzeń wydaje się zagracona lub malutka.

Wewnętrzny kort z wysuwanym szklanym dachem to zdecydowanie przyciągająca wzrok strefa. Mieszkańcy mają do niego dostęp, aby dotrzeć do tarasu na dachu, świeżego i tętniącego życiem miejsca wypełnionego rodzimymi roślinami i wygodnymi meblami, idealnym miejscem do wypoczynku.